0405093714 Nelli Sarha

Eläinpalvelu Parempi Arki

Eläinten hyvinvoinnin asialla

nelli@elainpalveluparempiarki.com

Dobo

Dobo on suunniteltukasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa,liikkuvuutta ja tasapainoa, sekä samalla parantamaan suhdetta koiran jaomistajan välillä.

Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassakäyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalinmuotoisia palloja , joiden muoto sopii koiralle palloaparemmin. Dobopallot ovat helpommin tuettavissa ja ovat perus jumppapalloakestävämpiä. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran tekemiä, ohjaajantekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoistahaastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaankaikentasoisille treenaajille.

Monet koiraharrastuksetvaativat koiran fysiikalta paljon. Useissa lajeissa koirilta vaaditaanerityisen hyvää kehon hallintaa ja tässä dobosta on erityisesti hyötyä, koirankehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.

Doboilusta suurinsaatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon kehittyminen. Syvä lihaksisto onkuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävä on tukea selkärankaaliikkuessa jo ennakoivasti.

Koiran pinnalliset lihakset ovat niitä,jotka liikuttavat koiraa kun taas syvät lihakset ovat niitä, jotka tukevatnivelet paikoilleen. Syvät lihakset aktivoituvat koiran hitaissa liikkeissä jastaattisessa tasapainoilussa. Mikäli syvä lihaksisto ei ole kunnossapinnalliset lihaksetkaan eivät voi toimia kunnolla ja seurauksena voi ollalihasten jännittymistä, kiputiloja, kulumia ja lukkoja.

Lisää infoa lajista osoitteessa http://www.dobo.fi

Kokoa oma pienryhmä tai tule yksityistunnille.
Tunnin hinta on 30€/ tunti joka jaetaan osallistujien kesken (1-3 koirakkoa)


Kuntoutustunnit

Kuntoutus- tai jumppatunnit rakennetaan yksilöllisesti koirakon tarpeiden mukaan. Koiralle opetetaan erilaisia lihaskuntoa kohottavia liikkeitä ja
vahvistetaan tarvittavia alueita. Apuna käytettään dobossakin tuttuja palloja ja tasapainotyynyjä.

Hinnat tunneille:

30min 20€
45min 25€
Tunteja voit kysellä numerosta 040-509 3714 tai sähköpostilla nelli@elainpalveluparempiarki.com